Arap İnsan Hakları Bilgi Ağı (Arabic Network for Human Rights Information-ANHRI) Mısırlı avukat ve insan hakları aktivisti Gamal Eid tarafından 2004 yılında kurulmuştur. Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde ifade özgürlüğünün gelişmesini bir misyon olarak belirlemiş bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Kurumun merkezi Mısır’ın, Kahire’de kentinde yer almaktadır. Kurumun kurucusu olan Eid, halihazırda Arap İnsan Hakları Bilgi Ağı’nın yürütücülüğünü yapmaktadır. İnsan haklarını ve özellikle basın özgürlüğünü önemseyen kurum, basın özgürlüğü aracılığıyla insan haklarının geri kalanına dair ihlallerin takibine ve uygulanmasına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.
Kurumun önem verdiği bir diğer temel insan hakları ise ifade özgürlüğüdür. Her türlü fikrin herhangi bir kısıtlama olmadan ifade edilmesi gerektiği savunmaktadır. Arap İnsan Hakları Bilgi Ağı (ANHRI) kurulmasından bu yana iki yıllık periyodlar halinde çeşitli dönüşümler yaşasa da kurumun genel olarak faaliyetlerine bakıldığında insan hakları ihlalleri için bir portal görevi görmektedir. İfade özgürlüğü sebebiyle hakları ihlal edilmiş mağdurlara hukuki destek sağlamak ve medya aracılığıyla ihlalleri duyurmak ANHRI’nın başlıca çalışma alanları arasında sayılabilir. Kurum aynı zamanda işlenen suçların araştırılması ve duyurulması konusunda çalışmalar yürütecek genç gazetecilerin eğitilmesini sağlamaktadır. Yetiştirilen genç gazeteci ve aktivistler aracılığıyla ifade özgürlüğü hakkının ihlali sebebiyle tutuklanan mağdurlar için kampanyalar oluşturulmaktadır.
Mısır yönetim sisteminde zor da olsa mağdurların hapishane koşullarını araştırmak, bu konuda raporlar yayımlamak ve bu tür ihlallerin gerçekleşmemesi için önerilerde bulunmak kurumun başlıca faaliyetleri arasında yer almaktadır. Arap Dünyasında İfade Özgürlüğü başlığı altında yıllık raporlar yayımlamaktadır. “Katib” adlı blog sayfasıyla gençlerin herhangi bir sansüre uğramadan düşüncelerini ifade edebilmeleri sağlanmaktadır. Kurum, 2008-2010 yılları arasında “Maktaba” adlı Arap dünyasının ilk insan hakları kütüphanesi kurmuştur. Arap İnsan Hakları Bilgi Ağı, bildiri ve raporlar kategorisinde insan hakları ile ilgili gelişmeleri aktarırken 81 sayıya ulaşan “Wasla” gazetesiyle alternatif bir mecra oluşturmuştur. Halihazırda kurumda araştırmacı ve avukat olarak 25 çalışan bulunmaktadır.