Malezya Uluslararası İslami Finans Eğitim Merkezi (INCEIF), Malezya Merkez Bankası (Bank Negara Malaysia) tarafından küresel İslami finans endüstrisi ve insan sermayesini geliştirmek maksadıyla 2005 yılında kurulmuştur. Daha çok Küresel İslami Finans Üniversitesi (The Global University of Islamic Finance) adıyla bilinmekte olup, İslami finans üzerine kurulan tek üniversite özelliğini taşımaktadır. Kuruluş maksadı, özellikle İslami finansı uluslararası hale getirmek ve eğitimde de insan gücünü yetiştirmektir.
Kuruluş, İslami finans için akademik programlar oluşturmuştur. Bunlardan ilki; Lisanslı Finansal İslam Profesyonelliği (Chartered Islamic Financial Professional/CIFP)’dir. Lisansüstü yeterlilik programı olan bu program, İslami finans alanında bilgi, analitik araç ve bakış açısına sahip kişiler yetiştirmeyi planlamaktadır. Diğer programlar ise yine İslami finans üzerine birer yönetici ve bu alanda çalışabilen insan yetiştirmeye yönelik olup bazı programlar ise İslami finans konusunda uzmanlaşması bunun felsefi ve şer’i arka planına odaklanan kişiler yetiştirmiştir: İslami Finansta Profesyonel Sertifika (Professional Certificate in Islamic Finance/PCIF), Executive Masters in Islamic Finance (EMIF), İslami Finansta Yönetici Uzmanlar (The Masters in Islamic Finance Practice/MIFP), İslami Finans Yüksek Lisansı (The MSc in Islamic Finance), İslami Finans Felsefe Doktoru (Doctor of Philosophy in Islamic Finance) bu programlardan bazılarıdır.
Kurumun ayrıca İslami Finans için Uluslararası Şeriat Araştırma Akademisi 8International Shari’ah Research Academy for Islamic Finance/ISRA) adında şeriat ve İslami finans üzerine araştırmaların yapıldığı bir merkezi bulunmaktadır. Kurumda ayrıca “İslami Bankacılık Birimi”, “İslami Sermaye Piyasası Birimi”, “Tekafül Birimi” ve “Fetva ve Tercüme Birimi” olarak araştırma birimleri de vardır.
Uluslararası şeriat alimlerinin bir araya geldiği İslami finans konulu forumlar da düzenleyen kurum, yine aynı konularda çalıştay ve konferanslar da düzenlemektedir. Kuruluşa ait başka bir merkez de İslami Sosyal Finans Birimi (Centre of Excellence Islamic Social Finance)’dir. Bu merkezde İslami sosyal finans araçlarıyla yoksulluğu azaltmak ve insanların sosyo-ekonomik kalkınmasında etkili olmayı amaç edinmektedir. İslami Sosyal Finansı teşvik etmek maksadıyla birkaç proje de yapılmıştır. Bu birim ayrıca düzenli bir şekilde İslami sosyal finans ile ilgili makaleler ile katkıda bulunmaya da devam etmiştir. Malezya Uluslararası İslami Finans Eğitim Merkezi, halen İslami finans alanındaki önemli kurumlardan bir tanesini oluşturmaktadır. Araştırma ve faaliyetlerine devam etmekte olup, bu alanda halen iyileştirilebilir ekonomi için çalışmalar yürütmektedir.