İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG), Türkiye’deki Millî Görüş hareketinin Avrupa örgütlenmesidir. Almanya’daki büyük Sünni İslam topluluklarından biri olan IGMG, Almanya Cumhuriyeti İslam Konseyi ve Müslümanlar Koordinasyon Konseyinin bir üyesidir. 1960’lı yıllarda başta Almanya olmak üzere Avrupa’ya işçi olarak göç eden Türkiyeli Müslümanlar küçük cemaatler etrafında bir araya gelmiştir. Gün geçtikçe büyüyen cemaatler 80’li yıllar bölge ve federasyon oluşturmuştur. Müslüman cemaatlerin cami inşası, hac-umre organizasyonu, dini eğitim hizmetleri gibi çeşitli ihtiyaçlarının daha teşkilatlı bir şekilde yürütülmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır. İslam Toplum Millî Görüş 1995 yılında böyle bir sosyal gerçeklik içinde toplumsal ihtiyaçlara uygun olarak geliştirilen bir programla kurulmuştur. Avrupa’daki büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan IGMG bünyesinde Kadınlar Teşkilatı, Gençlik Teşkilatı, Üniversiteler Teşkilatını barındırmaktadır. IGMG’nin genel merkezi Köln’de bulunmakta ve başta Almanya olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin yanı sıra Japonya, Kırgızistan, Avustralya ve Amerika’da şubeleri bulunmaktadır.
Almanya’da dinî, sosyal ve kültürel hizmetler veren İslami bir cemaat olarak IGMG, İslâm’ın öğrenilmesi ve yaşanması, İslam ilkelerinin gelecek nesillere aktarılması ve İslâm’ın tanıtılması amacıyla çeşitli çalışmalar ve hizmetler yürütmektedir. Bunun yanı sıra IGMG, Müslümanları toplumsal, kültürel ve siyasal alanda temsil ederek onların her meselesiyle ilgilenmekte ve daha iyi yaşam şartlarının sağlanması ve temel hakların savunulması için gerekli çalışmaları yerine getirmektedir. İslam’ın temel kaynakları olan Kur’an ve sünnet çizgisinde bir anlayışa sahip olan IGMG, İslam’ı yalnızca camilerle sınırlandırılmış değil toplumsal ve ferdî hayatın her alanını kapsayan bir ilkeler ve değerler bütünü olarak görmektedir. IGMG, anavatanla olan bağların sürdürülmesini önemsediği kadar Alman vatandaşı olmayı ve Alman toplumunun huzur ve rafının bir parçası olmayı da önemsemektedir. Vizyonu yerel ve bölgesel bir anlayışla sınırlı olmayan IGMG ümmet meselelerine de duyarsız kalmamakta ve ümmetin sorunlarını çözmek için gerekli adımları atmayı bir görev olarak benimsemektedir.
IGMG’nin faaliyet alanlarından “İrşad” imam ve hatiplerin yetiştirilmesi, düzenli sohbetlerin düzenlenmesi, dini istişare kurulu ile Müslümanların karşılaştıkları sorunlara fıkhi açıdan cevaplar üretilmesi, yarışmalar ve programlar düzenlenmesi ve cami hizmetlerini kapsamaktadır. Bir diğer faaliyet alanı “eğitim” kapsamında IGMG, ana sınıfı hizmetleri, temel İslami eğitim, yetişkinler eğitim, hizmet içi eğitim, eğitim kurumlarının inşası ve bakımı, tatil kursları, engelliler eğitimi gibi hizmetler sunmaktadır. Üniversitelerde teşkilatlanan IGMG, danışmanlık hizmeti, sempozyum, panel ve seminerler, kültür gezileri, dil kursları gibi imkânlar sunmaktadır. “Dış İlişkiler, Tanıtma ve Ayrımcılıkla Mücadele” alanında IGMG, dinî cemaatler, resmî kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve medya ile sistemli bir ilişki yürüterek Avrupa’daki Müslümanların hayatın her alanına katılımını sağlayacak ve ayrımcılıkla mücadele edilecek çalışmalar ortaya koymaktadır. Bunun yanı sıra IGMG, hac ve umre organizasyonları ve yardımlaşma faaliyetleri yürütmektedir. Ayrıca IGMG, kültürel ve manevi değerleri yaşatmak amacıyla Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkiyeliler için kültürel ve fikrî geleneklerini hatırlatacak Türkçe yayınlar üretmektedir. Camia, perspektif, Sabah Ülkesi, Gökkuşağı bu yayınlar arasında yer almaktadır ( İslam Toplumu Millî Görüş, t.y.).