2013 senesinde Suudi Arabistan’da kurulan Kral Abdullah Petrol Çalışmaları ve Araştırmaları Merkezi (KAPSARC) Fahad Alajlan başkanlığında faaliyetlerini yürütmektedir. Uluslararası bir uzman kadrosu olan KAPSARC, küresel enerji ekonomisine katkı sunmak amacıyla bağımsız çalışmalar yapan bir kuruluştur. Dünyanın önde gelen petrol ticaret merkezlerinden birinde yer alan kurum, enerji politikası hedefleri ve sonuçları arasındaki uyumu etkin bir hale getirmek amacıyla ekonomik çerçeveler geliştirmiştir. Kurum faaliyetlerini gerçekleştirmek için önde gelen düşünce kuruluşları, araştırma merkezleri, kamu politikası ve devlet kurumlarıyla ortaklıklar kurmuştur.
Etkili enerji politikasının küresel olarak hükümetler ve diğer paydaşlar için en zor şeylerden biri olduğunu söyleyen KAPSARC uygun fiyatlı ve sürdürülebilir enerjinin bir ülkenin ekonomik ve toplumsal refahını arttırdığını savunmuştur. KAPSARC, Suudi Arabistan’ın enerji sektörünün ve ticaretini ilerletmek için kanıta dayalı araştırmalar ortaya koymayı amaçlamıştır. Öncelikle yerel ve daha sonra küresel refaha giden yolun enerji ekonomisinin doğru şekilde katalize edilmesini öngören kurum “Asya Ülkelerinde Petrol Piyasası Şokları ve Finansal İstikrarsızlık” başlığı altında bir rapor yayımlamıştır. Bu rapora göre petrol piyasası ve finansal istikrarsızlık arasında doğrudan bir ilişki kurulmuştur. Bunun yanında kurum döngüsel karbon ekonomisine dair pek çok çalışma yapmıştır. Bunlardan biri olan “Döngüsel Karbon Endeksi 2021” G20 ve önde gelen petrol ticaret ülkeleri olmak üzere 30 ülkeyi içermiştir. Karşılaştırma yoluyla bu bölgelerdeki endüstriyel performansın ve iş ortamlarının döngüsel karbon ekonomisiyle uyumu ortaya konulmuştur.
KAPSARC enerji, sürdürülebilir enerji, karbon ekonomisi alanlarında pek çok proje yürütmüştür. Aktif projelerinden biri olan “Karbon Yönetimli Bir Dünyada Hidrokarbonların Geleceği” başlıklı projede artan karbon sıfırlama tekniklerinin Pazar alanlarındaki değiştirdiği potansiyel etki analiz edilmeye çalışılmakta ve Suudi Arabistan’ın değişen pazarlardaki rekabet üstünlüğü koruması için önerilerin sunulması amaçlanmıştır. Bir diğer aktif proje ise “Suudi Arabistan’da Enerji Tüketimi ve Etkilerinin Modellenmesi” başlığıyla enerji tüketimlerinin veri analizi yapılmakla beraber bu durumun çevresel etkilerini ortaya konulması amaçlanmıştır. Ortaya çıkarılan veriler ışığında sürdürülebilir enerji politikalarının geliştirilmesi için öneriler tartışmaya açılmıştır.